in ,

Adventi vásárok Budapesten

Hirdetés

ADVENTI VÁSÁROK BUDAPESTEN

Hamarosan megnyitnak a karácsonyi vásárok. Szerencsére már nem zavarhatja meg ajándékvásárlási kedvünket a a vasárnapi zárva tartás, karácsonyig minden nap nyugodtan élhetünk vásárlási szenvedélyünknek!

Hirdetés

A legismertebb Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren van. Kulináris élményeket, kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, és idei újdonságként a gyerekeknek a színpad közelében egy fából készült szánkóvonatot is hoztak, amiben kormány is van, naná hogy kipróbáltuk . Egy melegedőt is kialakítottak nagy üvegablakokkal, ahova betérhetünk egy teával vagy forralt borral, ha éppen nincs valami rendezvény. A Vörösmarty tér sarkában, az oroszlános kútnál álló színpadnál különféle produkciókkal várnak benneteket a koncertektől a gyerekprogramokig, itt találjátok a részletes programot (kedvenceink többek között az Eszter-lánc Mesezenekar, Bartha Tóni Bábszínháza és Tarján Veronika-Mogyoró Kornél koncertje). A Játszóházban minden nap kézműves foglalkozásokkal készülnek, a részletes programot itt találjátok. A finn Mikulássaldecember 6-án délelőtt (10-11:30), magyar munkatársával pedig délután találkozhattok (14:00-16:00). A sok turista és látogató miatt gyerekekkel inkább hétköznap vagy napközben látogassatok el a vásárra, de tény, hogy sötétedés után a leghangulatosabb.
Mikor: november 13. és január 6. között
Hol: V. ker. Vörösmarty tér

November 29-én gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényén. Idén közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel és a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez. A gyermekek körében évről-évre nagy sikerűkorcsolyapálya idén sem maradhat ki a repertoárból, ezért a vásár indulásától (nov. 27.) számítva minden nap ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, hétvégenként korisulival várják az érdeklő gyereksereget.
Mikor: november 27. és január 2-ig
Hol: V. ker. Szent István tér, Bazilika előtt

Az Advent Óbudán rendezvényére minden évben szívesen ellátogatunk az Óbuda Főterére. Éppen elviselhető a tömeg és olyan, minta egy kisvárosban ünnepelnénk, ráadásul mindig jókoncertekkel készülnek. Fellép többek között a Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Bognár Szilvia, a Muzsikás, a Sebő együttes, a Cimbaliband és még sokan mások. Az adventi műhelyvasárnaponként 14 és 19 óra között vár rátok. A részletes programot itt olvashatjátok. A picikejégpálya igazi jégből van és ingyenesen használhatjátok, már 26-os lábra is bérelhettek korcsolyát. Első korizásra és egy kis gyakorlásra remek helyszín. Idén második alkalommal az óbudai Csobánka téren is lesz ingyenes jégpálya. A koribérlés 600 Ft/óra a felnőtteknek, 400 Ft/óra a gyerekeknek.
Mikor: november 28. és december 23. között a vásár hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, péntektől vasárnapig 10 és 22 óra között tart nyitva, a jégpálya november 28-ától január 31-ig tart nyitva 8 és 22 óra között, a Csobánka téren 8 és 20 óra között szintén január 31-ig.
Hol: III. ker. Óbuda, Fő té

Az Advent Budapesten rendezvényén november 21-én nyit a karácsonyi vásár a Városháza parkban a hócsúszdával, az Üvegház pedig november 27-től várja a látogatókat négy hét alatt száz programmal, amelyekre a belépés – a négy pénteki jótékonysági gálaest kivételével – ingyenes. A fesztivál kuriózumának számítanak a látványos köztéri installációk: az óriási adventi koszorú, a budapesti óvodások és iskolások által feldíszített fenyőfa-kiállítás és Budapest legnagyobb karácsonyfája a FŐKERT Nonprofit Zrt. jóvoltából. Idén újdonságként egy hatalmas hócsúszda is várja majd a családokat. Emellett a parki karácsonyi vásár attrakciója a hagyományos falusi gasztronómiát bemutató látványkonyha lesz pajtával, kovácsműhellyel, kisállatokkal, esténként muzsikusokkal. Hétköznap esténként közel 60 amatőr művészeti csoport mutatja be karácsonyi műsorát. Péntek, szombat és vasárnap bábszínházi előadásokkal, mesékkel, gyerekkoncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, betlehemes játékkal várják a gyerekeket, koncertekkel a fiatalokat és a felnőtteket. 2015-ben afiatal együttesek mutatkoznak be, nemcsak jazz, komolyzene, világzene, hanem populárisabb, pop és crossover műfajokban is, és lesz kortárs irodalom zenévelprogramsorozat is. Néhány név a fellépők közül: Fabula Bábszínház, Magyar Népmese Színház, Kabóca Bábszínház, Marica Bábszínháza, ESZME, Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Eszter-lánc Mesezenekar, Words Are Melodies, Szeder, Aurevoir Zene, Windsingers, Jónás Vera, Enyedi Sugárka Jazz Tett, Amoeba, Swing a la Django, Závada Péter és Rátkóczi Huba, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Bachstage, a népzene új útjait kereső együttesek közül: Eastwing Quartet, Butterfly Effect, Góbé és a MIRNA.
Mikor: november 21. és december 31. között, hétköznap: 10:00-21:00, péntek, szombat, vasárnap: 10:00-22:00
Hol: V. ker. Városháza tér

Színház, koncert gyerekeknek, családoknak mind a négy adventi vasárnapon a Nemzeti Színház Adventi Kölyöknapok elnevezésű fesztiválján! A földszinti előcsarnokban pedig karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására a Néprajzi Múzeum, a Hagyományok Háza és a Litea könyvesbolt munkatársai vezetésével. A programok 10 órakor kezdődnek és 13 óráig tartanak. Fellép majd többek között a Kolompos, a Makám, a Bábakalács és a Bóbita Bábszínház és még sokan mások. Részletes program itt. Ingyenes!
Mikor: november 29., december 6., december 13. és december 20. 10 és 13 óra között
Hol: IX. ker. Nemzeti Színház

A Corvin téren a Hagyományok Háza a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen ismét megrendezi  Ünnepváró vásárát, hogy december elején a Corvin téren és a Budai Vigadóban együtt készüljenek a Karácsonyra. Az ünnepre feldíszített Corvin téren a népi iparművészek mellett kézműves szakiskolák és fogyatékkal élők által készített, szakmailag ellenőrzött kézműves termékeket árusító cégek, civil szervezetek portékái is megvásárolhatók lesznek. Népi iparművészeti és kézművestárgyakkal, néprajzi és népművészeti kiadványok vásárával, kedvezményes jegyárusítással, szabadtéri népzenei koncertekkel, gyerekprogramokkal, valamint kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.
Mikor: december 4-6., 10:00-20:00
Hol: I. ker. Budai Vár, Corvin tér

A legexkluzívabb…

Idén második alkalommal a Four Seasons Hotel Gresham Palace saját Karácsonyi Vásárral köszönti a közelgő varázslatos ünnepeket, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata. A dekoráció ezúttal a Cup Of Charm (Szigeti Zsófi és Lukász Eszter enteriőrstylistok) tervei alapján készül el, Diótörő tematikában. A nyüzsgő Zrínyi utca felől lehet majd megközelíteni a Vásárt, amely magyar kulináris különlegességekkel, helyikézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit.
Mikor: november 27. és december 27. között, hétfőtől csütörtökig: 13:00-20:00, péntektől vasárnapig: 11:00-21:00, december 24-26.: 10:00-16:00
Hol: V. ker. Four Seasons Hotel Gresham, bejárat a Zrínyi utca felől

November 28. és 2016. január 10. között, a hét minden napján 10 és 20 óra között a Citadellán is lesz karácsonyi vásár, amelyet az idén első alkalommal rendeznek meg. Megnézzük majd, hogy milyen
Mikor: naponta 10 és 20 óra között, január 10-ig
Hol: XI. ker. Gellért-hegy, Citadella

A WAMP idén is több alkalommal 10 és 18 óra között várja az egyedi ajándékokat keresőket aMillenáris B Csarnokában. Belépő: 500 Ft (levásárolható).
Mikor: december 6., 13., 20.
Hol: II. ker. Millenáris

A Design Terminál idén december 3. és 23. között szervezi meg az egyedi magyar design tárgyak karácsonyi vásárát, az Ajándék Terminált! Az érdeklődők magyar tervezők munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg. A folyamatos akciók mellett számos program várja a szakma képviselőit, a design iránt érdeklődőket és mindazokat, akik igényes és különleges tárgyakkal kívánják megajándékozni szeretteiket.
Mikor: december 3., 18:00-22:00; december 4-23. hétfőtől péntekig 12:00-20:00, szombat-vasárnap 10:00-21:00
Hol: V. ker. Erzsébet tér, Design Terminál

A megújult Diótörő bemutatójának másnapján, advent első vasárnapján indul a Diótörő-fesztivál az Operánál. A főbejárat előtt álló, feldíszített fa körül zajlik az ünnepi kavalkád, többek közt előadás előtti kórusénekléssel a Hajós utcai szfinx „A’Capella” teraszán, ahol az idei évadban rövid szabadtéri bábelőadást is tart a Kolibri Színház. Sült gesztenye és forralt bor is várja majd a látogatókat, a pult mögött pedig ismét az Opera vezető énekesei és balettművészei árusítanak. A bevétel egy részét idén is jótékony célra ajánlják fel. A Diótörő-bábuval, a téli ruhába öltöztetett Hajós utcai Szfinxszel, valamint a Dalszínház utcai teraszon felállított hatalmas szánon 2015-ben is egyedi, ünnepi szelfiket, sőt akár családi fotókat is készíthetnek a látogatók.
Mikor: november 29.- december 23.
Hol: Opera előtt
Sajtok, húsok, sör, forralt bor, kolbász, szalámi, füstölt hal, mézek, bejgli, kézzel készült szaloncukor, kézműves csokoládé – az ingyenes karácsonyi vásár minden látogatója számtalan ínycsiklandó magyar terméket kóstolhat és vásárolhat a belváros szívében 27 napon át a Magyar Ízek Karácsonyi Vásárán.
Mikor: november 29. – december 23.
Hol: V. ker., Erzsébet tér

A tavalyi évben először tartottak karácsonyi vásárt a Király utcában található Central Passage-ban. Idén egyenlőre csak a Gardrób Közösségi Ruhavásár időpontjait találtuk meg, de bővítjük, ha lesz még termelői piac és egyebek.
Mikor: december 5., 13., 20., 11:00-17:00
Hol: VII. ker. Király u. 8., Central Passage

Ha kerületi lakosok vagytok vagy éppen arra jártok, érdemes a kisebb vásárokra is ellátogatni. November 27. és december 24. között idén 4. alkalommal vár benneteket az Advent a Palotanegyedben rendezvénye a Baross utca Kálvin tértől Szabó Ervin térig terjedő szakaszán. Újdonságként pódium kerül a vásári terület középső szakaszára, amely pénteki és szombati napokon zenei programokkal várja a látogatókat.
Az újpesti Szent István téren (november 28.-december 24.) vásárral és programokkal készülnek, és ismét lesz jégpálya is (november 28.-január 31., hétfőtől péntekig 15:00-20:00, hétvégén 9:00-14:00 és 15:00-20:00).
A Kiss János altábornagy utca-Margaréta utca-Böszörményi út közötti szakaszon ismét megrendezik a Advent a Hegyvidéken programsorozatát november 29-étől december 20-áig. Szombaton és vasárnap bábszínházi előadásokkal, mesékkel, gyerekkoncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, betlehemes játékkal várják a gyerekeket és koncertekkel a felnőtteket. Fellép többek között a Makám, a Bab Társulat és az Eszter-lánc Mesezenekar.
Terézvárosi Advent néven a felújított Liszt Ferenc Zeneakadémia előtti terület ad otthont a karácsonyi kézműves vásárnak.
Idén első alkalommal november 29-étől a zuglói Bosnyák téren is lesz korcsolyázási lehetőség.
A Karácsony a Kastélyban elnevezésű programsorozat november 21. és december 20. között rendezik meg a Nagytétényi Kastélyban. A látogatók által megszokott és várt „karácsonyfa-kiállítás” természetesen most sem marad el. Idén először korcsolya pályával is várják a látogatókat, mely december 6-tól február végéig áll kicsik és nagyok rendelkezésére, naponta 10-20 óráig.

Gödöllőn ismét megrendezik az Adventi Kastélynapokat december 12-13-án. Kicsiket és nagyokat gyermekelőadások, koncertek várnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Emellett a Karácsonyház is vár benneteket.

forrás:minimatine.hu

vasárnapi zárvatartás

Vasárnapi zárvatartás – humorgyűjtemény

Cyber hétfő november 30!