in

Árfigyelő – Itt van minden infó!

Árfigyelő – olcsó is, jó is!

Hirdetés

Árfigyelő – Itt van minden infó!

Az Árfigyelőt tavaly júliusban indította el a kormány. Tulajdonképpen hat nagy kereskedelmi lánc kb. 1200 boltjában érvényesek azok az árak, amelyek az árfigyelő oldalán láthatók. Mit tehetünk, hogy könnyebben megtaláljuk, aminek az árát keressük, illetve megtudhatjuk, hogy mi éppen az olcsó, avagy legolcsóbb? Az oldalra bekerült egy térkép is, amelyen ki tudjuk listázni a boltokat, amelyek a közelünkben vannak /és ez bizony nagyon fontos, mert lehet, hogy olcsó, de az odautazás miatt mégis a legdrágább/, de kategóriákba is rendezhetjük az árfigyelt termékeket.

Január közepétől az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek és a marhahús is bekerül az alkalmazásba. A Gazdasági Versenyhivatal szerint az árfigyelőnek köszönhetően folyamatosan csökkennek az árak, használatával pénzt és időt spórolhatnak a családok.

Hirdetés

A kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra legutóbbi nyilatkozatában így beszél az árfigyelőről: „A vásárlók az árfigyelő felületén látják a közelükben lévő boltokat, és rá tudnak szűrni az adott üzlet alacsony áraira. A kedvencek funkcióval pedig be tudják állítani azokat a boltokat, amelyeket leginkább szeretnének látni” 

  • Ez egy ingyenes online platform, amely összehasonlítja az alapvető élelmiszerek árait a különböző üzletláncokban.
  • Jelenleg 201 termék árát követi nyomon, beleértve a zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, tejtermékeket, pékárukat és gabonaféléket.
  • Az árak naponta frissülnek, és az árfigyelő térkép funkcióval is rendelkezik, így a vásárlók könnyen megtalálhatják a legolcsóbb üzletet a környékükön.
  • A GVH Árfigyelőjét ide kattintva érheti el

Árfigyelő – Itt van minden infó!

Penny akciós újság 2024 február 22-től 28-ig

Aldi akciós újság 2024 február 22-től 28-ig