in

Az akciós vásárlás 5 legnagyobb veszélye – mutatjuk!

Hirdetés

Az akciós vásárlás 5 legnagyobb veszélye – mutatjuk!

Az akciós vásárlások lehetnek kísértőek, de a meggondolatlan vásárlásoknak számos veszélye lehet akár rád nézve is!  Itt az öt legveszélyesebb példa:

  1. Pénzügyi nehézségek: Sajnos, ez néha csak később jut eszünkbe! Ha túl sok pénzt költünk akciós termékekre, vagy olyan dolgokra, amiket nem igazán használunk vagy nem igazán kell nekünk, akkor nehéz lehet az anyagi helyzetünk. Ez különösen akkor lehet probléma, ha hiteleket vagy hitelkártyákat használunk a vásárlásokra, amelyek magas kamatokat vonnak maguk után.De sokan járnak így! Vajon te okultál már ilyen helyzetből?
  2. Raktározási problémák: Pontosabban: hova teszed?!Ha sok dolgot veszünk meg, amelyeket nem használunk vagy nem igazán kell nekünk, akkor nehéz lehet tárolni őket. Ez a probléma különösen akkor lehet probléma, ha kis lakásban élünk vagy korlátozott tárolási lehetőségeink vannak. Képzeld, ahogy mindennap átvágsz a szobából a konyhába egy ásványvizes hegyen!
  3. Elavult technológia: Ha az akciós termékek között olyanok is vannak, amelyek már elavultak vagy hamarosan elavulnak, akkor a pénzünk pazarlásának tűnhetnek. Például, ha egy régebbi modellű tévét vásárolunk akcióban, akkor lehet, hogy nem támogatja az újabb technológiákat, és hamarosan cserélnünk kell. De sokan vesztik el kedvüket, amikor a szomszéd, vagy a szerelő felvilágosítja, hogy ezer éves dolgot vett!
  4. Rossz minőség: Ez a leggázabb! Néha az akciós termékek ára azért olcsó, mert rossz minőségűek vagy hibásak. Ha nem vizsgáljuk meg alaposan az árut, amelyet vásárolunk, akkor előfordulhat, hogy végül olyan terméket kapunk, amelyet nem tudunk használni, vagy amelyet hamarosan ki kell cserélnünk. Ez bizony elég idegesítő! Rácsaptál valami ocskaságra!
  5. Túlzott fogyasztás: Hát ez az! A fogyasztói társadalom kultúrája azt sugallja, hogy mindig többre van szükségünk, és hogy az áruk vásárlása boldogságot és elégedettséget jelent. Ha túlzottan belemerülünk az akciós vásárlásokba, akkor könnyen rákapunk a vásárlási lázra, és elfelejtjük, hogy a boldogság nem csak a dolgokban, hanem az élet más területein is megtalálható. Pláne, ha élelmiszert veszel sokat, és látod, hogy közeleg a lejárati határidő! Én is voltam már úgy, hogy triplán reggeliztem valamiből elég sok ideig! Fogadd meg ezt az öt tanácsot!
 
 

 

Hirdetés
 

Lidl akciós újság 2023 március 9-től 14-ig

5 tuti tipp, hogyan szúrd el/használd ki a szabadidődet!