in

Az ország tortája 2015!

Hirdetés

Immár 9. alkalommal tartottak tájékoztatót az ország tortájáról a megyeszékhelyen, a sárberki Stop Cukrászdában. Házigazdaként a születésnapját ünneplő Rabóczky Erzsébet, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük azoknak a cukrászdáknak a képviselőit, amelyekben augusztus 20-ától mindenki megkóstolhatja az ország tortáját.

– Az idén a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortát választotta a szakmai zsűri 39 pályázó alkotása közül Magyarország Tortájává – mondta Jezsóné Rieder Krisztina, a Komárom-Esztergom Megyei Cukrász Ipartestület elnöke. Hozzátette: a rendkívül zamatos sárgabarack a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációjával alkot különleges harmóniát, egy kis sárgabarack-pálinkával megbolondítva. Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotását fogyaszthatják gyermekek is, hiszen a pálinkának csak a finom zamata érezhető.

Hirdetés

Megtudtuk, hogy a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a barackos buboréktorta nyerte, Vaslóczki Orsolya alkotása. Szintén illeszkedik a magyaros ízvilághoz a sárgabarack karakteres íze, a diókrém, a pirított dió. A torta a tetején látható díszítésről kapta a nevét, amelyet légpárnás fóliával formázott buborékmintásra a cukrász. Ami nincs benne: hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag, tartósítószer.

ország tortája 2015

forrás és további információ itt:

Lebénul Buda leg­for­gal­ma­sabb cso­mó­pontja!

Ötven amerikai katonai jármű ?