Home / Feketeségek / Black Friday – Fontos közlemény. Fogadd meg a tanácsot!

Black Friday – Fontos közlemény. Fogadd meg a tanácsot!

Hirdetés

Black Friday – Fontos közlemény. Fogadd meg a tanácsot!

A FEOSZ közleménye a Magyar Távirati Irodának

A fekete péntek (eredeti, angol nevén Black Friday) a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely ott több évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor a kereskedők rendkívüli kedvezményeket kínálnak.

Hirdetés

 A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a következőkre hívja fel a figyelmet a közelgő Black Friday akciókhoz kapcsolódóan:

  • Vásárlásnál a nulla százalékos kamatnál is minden esetben meg kell győződni a THM (teljes hiteldíj mutató) mértékéről, ami mutatja, hogy valójában mennyibe fog kerülni a hitel az összes egyéb felmerülő költséggel együtt.
  • Volt már példa arra, hogy a webáruházak és a hagyományos boltok az akció előtti napokban felemelik a termékek árát, majd abból számítják az akció mértékét! H valaki már előre tudja, hogy milyen árucikkeket szeretne megvásárolni, érdemes napokkal korábban áruösszehasonlító oldalakon utánanézni az aktuális áraknak, és ezek figyelembe vételével nézegetni az akciós árakat!
  • Az akció hevében a fogyasztók könnyen ráállnak bizonyos hitelkínálatok elfogadására. Az akciós hitelnél meg kell győződni a hitelfelvétel előtt, hogy a kedvezmény mely termékre, kondícióra vonatkozik, melyek az igénybevétel feltételei, és milyen időszakban benyújtott hitelkérelemre vonatkozik!

A szavatosságról és jótállásról: A szavatossági szabályok a hitellel, akár hitel felvétel nélkül vásárolt akciós termékre is vonatkoznak, hibás termék esetén a fogyasztó szavatossági igényt érvényesíthet a kereskedőkkel szemben. Nem helyes az a kereskedői magatartás, amely szerint “akciós árut nem cserélünk”. Akár üzletben, akár internetről rendel a fogyasztó a terméket, ha hibásnak bizonyul, a kereskedő nem követelheti meg, hogy  azt a vevő eredeti, gyári csomagolásban küldje vissza, ez a feltétel jogellenes! 

forrás: MTI

Szeretsz akciósan vásárolni? Akkor ne maradj le semmiről! Segítsd a munkánkat egy Lájkkal! Nyomj rá! Köszönjük!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: