in

Fekete Péntek a póker világában

Hirdetés

A 2011 április 15-i Fekete Pénteken alaposan megrengett az az elmélet , mely szerint az online póker abszolút biztos lábakon áll.

2011 április 15-én, magyar idő szerint 21:00-kor bekövetkezett az, amire talán egy online játékos sem igazán gondolt volna: az amerikai titkosszolgálat, vagyis az FBI jóvoltából megállt a játék a legnagyobb pókertermekben. Ezen az estén sem a PokerStars, sem a Full Tilt Poker, sem az UltimateBet oldalain nem lehetett játszani. Kitört a pánik…

Hirdetés

Fekete Péntek póker FBI

Az FBI a fent említett három oldal vezetőit csalással, pénzmosással és illegális szerencsejátékkal kapcsolatos vádpontokkal gyanúsította, akikre az előzetes számítások szerint akár 30 év börtönbüntetés és $1,000,000-os bírság is kiróható lett volna.

Az április 15-i estén a játék tehát megállt, és a játékosok kétségbeesve próbáltak meg információkat kapni arról, hogy miképpen tudják visszaszerezni „befagyasztott” pénzüket. Még az este folyamán rengeteg zsugás indított el kifizetési tranzakciót a Moneybookersre és a Netellerre, amelyek többségében sikeresen lezajlottak.

A nagy pókertermek a fenti szankciók ellenére gyorsan reagáltak, és átköltöztették az oldalaikat európai domainekre. Innentől kezdve az amerikai kártyások nem vehettek részt az online játékokban (először a készpénzes asztalokról, majd később a versenyekről is kitiltották őket), amelyet a pókervilág minden szinten hatalmas veszteségnek könyvelhetett el.

forrás: poker.hu

Fekete Péntek óta 38 százalékkal csökkent az online pókerforgalom.

Fekete vonat

Fekete Péntek az energiaellátásban?