in ,

Fekete péntek – tanulságok

Hirdetés

Fekete péntek – az első nap tanulságai

Több üzletlánc kereskedelmi és technikai munkatársával beszéltem, és mindenki egyöntetűen kiemelkedő jelentőségűnek tartják a fekete pénteki akciójukat. Mindenki egyetértett azzal, hogy Magyarországon 2015-ben jóval nagyobb, nagyságrenddel nagyobb az érdeklődés, mint amit elképzeltek. Minden képzeletet felülmúló volt az érdeklődés- mondta az egyik marketingszakember. A valóság rácáfolt ismét a képzeletünkre, hiszen tavaly alig-alig ment át a köztudatba a magyar Black Friday. Ami érdekes- említette meg egy másik keresőoptimalizálással foglalkozó számítástechnikus, hogy a google keresőjében inkább a fekete péntek szóra jöttek be az akciók, hiába reklámozták a magyar akciózó cégek a black friday szóval. Tehát jövőre inkább a fekete péntekre kell optimalizálni. Tanulság az is, hogy az interneten nehéz volt megtalálni a kisebb cégeket és még mindig információhiányban vannak a fogyasztók. Kétségtelen, hogy a legtöbb keresés az Auchan és a Tesco akcióira volt. Hogy ezt a fogyasztó keresők generálták-e, mert ezt a két céget gondolták célpontjuknak, vagy pedig a két óriás vállalat hirdetett céltudatosan, ez még vizsgálat tárgya.

Hirdetés

Tanulságok, le kell vonni a tanulságokat kaposvarmost.hu

Abban azonban egyetértettek, hogy már most látszik, a 2015-ös Fekete péntek 27-i hajrájában, hogy jövőre sokkal nagyobb esemény lesz november utolsó pénteki napja. Mi több megmerik kockáztatni azt az állítást is, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb üzleti forgalmat remélnek! A tanulságokat azonban alaposan le kell vonni. Jobban kell tervezni, komolyabban kell venni ezt az üzleti lehetőséget. Érdekesség még, hogy a fogyasztók körében mért gyors felmérés szerint sokan nem hitték el, hogy a nagyon nagy akciókkal kecsegtető árukat pillanatok alatt elkapkodják. Többen ezt hitetlenkedve fogadták ezt, úgy gondolták, holnap újra ismétlődik az akció.

Tanulságok, TescoBlackFriday2015

Valóban akkor lesz itt Magyarországon is normális Fekete Péntek, ha sokan már a nyitás előtt jó pár órával sorban állva várják a Black Friday kezdetét. Egyébként ezt is jobban kell megszervezni, mint az idén, mármint a fogyasztók beengedését az akciók kezdetén. Ugyanis nem volt egyértelmű sok esetben, ki mikor érkezett és ez néhol kissebb felháborodást keltett!

A lényegben mindenki egyetértett: a magyar közönség örömmel fogadta a fekete péntek akciónapot és óriási még a kiaknázatlan vásárlóerő!!!

Kaszás Attila – feketepentek.info

veszekedések a tescoban fekete pénteken. forrás: kaposvarmost.hu

Veszekedés a Tescoban Fekete pénteken – videó

Amerika, verekedés, Black Friday

Hogy megy ez Amerikában? Fekete pénteki videók!