Home / gyorshírek / Meghalt Koós János! 81 éves volt.

Meghalt Koós János! 81 éves volt.

Hirdetés

Meghalt Koós János! 81 éves volt.

Váratlanul elhunyt az egyik legnépszerűbb magyar énekes!

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész.

Leghíresebb dala a Kislány a zongoránál volt.

Hirdetés
Hallom ma is egyre a zenét
Látom, szinte látom a szemét
Elmúlt, s ami elmúlt sose szép
Rágondolni mégis gyönyörűség.
Kislány a zongoránál
Fehérebb az orgonánál
Jaj, de szépen játszotta a Liszt-rapszódiát
Kislány kit úgy szerettem
Akit soha nem feledtem
Rabja voltam, mint egy kisdiák….
 

Első sikereit táncdalfesztiválokon indulva aratta, ahol kétszer első díjat nyert. 1961-ben megjelent első nagy slágere a Micsoda nagyszerű dolog. 1966-ban a legjobb énekes díjat is megkapta. Énekesi karrierjével párhuzamosan színészként is tevékenykedett: Az oroszlán ugrani készül (1969), Bűbájosok (1969), A gyilkos a házban van (1970) című filmekben is szerepelt.

Hofi Gézával is itt találkozott, akivel duót alakítva vált ismertté, majd csatlakozott hozzájuk Kovács Kati és elkészítették 1976-ban a Kell néha egy kis csavargás című zenés rádiójátékot, ami hanglemezen csak 1989-ben jelent meg, és amit később más dalok társaságában 1996-ban a Próbálj meg lazítani című CD-n adták ki. Ők hárman voltak a zenés paródia műfaj első triója. 1982–1985 között a Mikroszkóp Színpad tagja volt, színész és humorista szerepben.
1999-2000 között az RTL Klub televíziónál kéthetente énekelt a Koóstoló című műsorral. 2002-ben a Magyar Televízióban havonta szerepelt a Koós Klubbal.
Hat nagylemeze, számos kislemeze került kiadásra, gyakran szerepelt a televízióban, sőt műsorokat is vezetett, de a legnépszerűbb a hatvanas évek elején volt.

 

„A család most arra kéri az elektronikus és a nyomtatott sajtó munkatársait, hogy a halálesettel kapcsolatos híreikben tartsák tiszteletben Koós János emlékét és a hozzátartozók gyászát” – olvasható a közleményben, amelyet lányának, Koós Rékának a menedzsere, Csábi Zsolt juttatott el az MTI-hez a család kérésére.

Szeretsz akciósan vásárolni? Akkor ne maradj le semmiről! Segítsd a munkánkat egy Lájkkal! Nyomj rá! Köszönjük!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: