in

Nyáry Krisztián Csokja

Hirdetés

Nyáry Krisztián és a CSOK

Az cikket átvettük Nyáry Krisztián facebook bejegyzéséből:

Hirdetés

Próbáltam lebeszélni magam róla, hogy ide kiírjam, de végül megteszem, mert nem hagy nyugodni, és nem is csak engem érint. Tegnap óta körbejár a facebookon egy mondat, ami sok családnak okoz szomorúságot. Vannak köztük gyermektelenek, élettársi kapcsolatban élők, melegek és heterók, szóval mindenfélék. Így szól: „Ha egy férfi és egy nő együtt él, összeházasodik, gyerekeik születnek, ezt hívjuk családnak. Ez nem emberi jogi kérdés, hanem nevén nevezzük a dolgokat.” Na most ez nem egyszerűen vélemény, hanem jogi érvényességgel is bíró állami filozófia. Én például másfél éve egy „több ezer éve” hagyományos családmodellben élek: gyermekeit egyedül nevelő özvegy vagyok. Amikor a minap megkérdeztem, hogy lakásváltásunkhoz mi jogosultak vagyunk-e a CSOK (úgyis mint Családi Otthonteremtési Kedvezmény) jótéteményeire, közölték, hogy nem, mert az csak családoknak jár. Úgyhogy az én esetemben is nevén vannak nevezve a dolgok.

Nyáry Krisztián profilképe

Pontosítás 1: Közben írt valaki, hogy valamilyen módon az együlállók is kaphatnak, de ahhoz 40 év alattinak kell lenni. Ez nem változtat azon, hogy mi ezt az indoklást kaptuk.

Pontosítás 2: Előbb felhívtak az EMMI minisztériumból, és nagyon segítőkész illetékes közölte, hogy rosszul tájékoztattak, ott ahol, ezt mondták, mert özvegyeknek is jár. Ennek nagyon örülök, remélem, mást nem tájékoztattak félre.

Kiegészítés egy nappal később:

Tegnap bejárta a sajtót ez a poszt. Megkérdezték, miért nem veszem le, ha már kiderült, hogy minket tévesen tájékoztattak, és az özvegyek is kaphatnak csok-ot.

Három oka is van:

Az első lényegi: A kifakadásom nem elsősorban a csokról szólt, hanem arról, hogy rövid időn belül ketten is közölték velem, hogy mi nem vagyunk család: az ügyintéző és a miniszterelnök. Az utóbbi anyák napján. folytatás ide kattintva

Klein Dávidnak sikerült!

Ikea konyhák

Ikea konyhák 2016