in

Pápai Joci, az Eurovíziós versenyző

Hirdetés

Pápai Joci, az Eurovíziós versenyző

Ki is Pápai Joci? 1981-ben született Tatán. Amivel országos és mostmár lassan európai hírnévre is szert tett, az pedig az volt, hogy megnyerte A Dal 2017 versenyét. Így őrá esett az a hatalmas megtiszteltetés, hogy hazánkat képviselheti 2017-ben az Eurovíziós Dalversenyén.

Hirdetés

Az előadó a zenével már korán kapcsolatba került, mivel bátyja hatására már 4 évesen elkezdett gitározni, dalokat írni. Fejlődése során hatással volt rá a 60-as, 70-es évek, a rock, a pop, soul, R&B zenei stílus. A nagyközönség előtt először 2005-ben mutatkozott be a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának második évadában. A műsorban a vigaszágas körig jutott, ahova a Blikk olvasói szavazták be. A tehetségkutató után önálló nagylemezzel debütált.

Első nagy sikere a Ne nézz így rám című dal volt. 2006-tól számos közös felvételben (Nélküled, Nekem ez jár) közreműködött Majkaoldalán, de a legnagyobb sikert 2015-ben megjelent Mikor a test örexik című dal aratta. Joci ezután egy újabb önálló dallal jelentkezett, amit Caramellel és Szabó Zével közösen alkottak Elrejtett világ címen. Legutóbb szintén Majkával közösen jelentkeztek egy könnyed pop-funk dallal, melynek címe Senki más volt.

2016. december 8-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2017-be bejutott az Origo című dala, melyet saját maga szerzett. Először 2017. február 4-én, a nemzeti dalválasztó harmadik válogatójában lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján a második helyen végzett, és továbbjutott az elődöntőbe.[2] 2017. február 10-én, A Dal első elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 45 ponttal az első helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe. Február 18-án a döntőben a nézőktől ő kapta a legtöbb szavazatot,[3] így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.[4] Az Eurovíziós Dalfesztiválon a magyar huszárhagyományt felelevenítő öltözetét Schilling Kolostervezte.[5]

forrás: Wikipédia

Tudod-e, hogy az interneten is élőben nézheted Pápai Jocit május 13-án? Ide kattintva éred el a linket!

Pápai Joci a döntőben! Nézd meg a videót!

Pápai Joci nézettsége második a youtube-n a döntő napján