in

Pedagógussztrájk – lebénult közlekedés április 20-án

Hirdetés

Pedagógussztrájk – megbénul a főváros közlekedése?

Galló Istvánné múlt héten ötperces leállásra kérte fel az országot, hogy fejezzék ki szolidaritásukat az április 20-án sztrájkolókkal, jelezve, ha az oktatás nem működik, akkor semmi nem működik. Az őket segítő szakszervezetek reggel 8-tól hatalmas dugót okozhatnak a fővárosban, a legforgalmasabb útvonalon forgalomlassító demonstrációt tartanak.

A belvároson végigvonuló látványos forgalomlassító szakszervezeti autókonvoj kezdi holnap reggel – április 20-án, reggel 8 órakor – a Pedagógusok Szakszervezete által meghirdetett ötperces országos leálláshoz kapcsolódó demonstráció-sorozatot.

Hirdetés

Az ötperces akcióra egy Facebook eseményen is toborozzák a résztvevőket.

A kék szalagokkal, zászlókkal „díszített”, több tucatnyi magánjármű volánjánál zömében szakszervezeti vezetők ülnek majd, s szoros csoportban lassú, 5-10 kilométeres sebességgel  vonulnak végig a főváros egyik legforgalmasabb szakaszán, a budapesti Aréna szállótól a Kerepesi út – Rákóczi út vonalon a Blaha Lujza téren, Astorián át a Ferenciek teréig.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata által szervezett akcióhoz a konföderációhoz tartozó több szakszervezet, sőt más ágazatok tagjai is csatlakoznak. Több autóval is ott lesz egyebek között a vegyipari szakszervezet (VDSZ), a Vasutasok Szakszervezete, a teherfuvarozók érdekképviselete, a BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége küldöttei, valamint a volánosok is.

A gyülekezőt a szervezetek az Aréna szálló melletti parkolóban (1148 Ifjúság útja 1-3.) tartják reggel 7.30 órától. forrás: eduline

pedagógussztrájk miat bénul le a budapesti közlekedés április 20-án

 

Mariuhánával kirándult a spanyol utas

Ideges utas a 3 kg marihuánával

Forgalomlassítás a Syma csarnoktól