in

Petruska megy Az Euróvízióra?

Hirdetés

Petruska kapta meg a Dal Felfedezettje díjat!

Petruska András nyerte A Dal első középdöntőjét szombaton. A zsűri egyhangú döntésével még Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band, a lelkes tévénézők szavazataival pedig a Mushu jutott a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar első középdöntőjébe.

Petruska András
fotó: MTI

Az első alkalommal kiírt A Dal Felfedezettje díjat Petruska Andrásnak ítélte oda a zsűri. Petruska Trouble in My Mind című dala 43 pontot kapott a zsűritől és nézőktől – az idei versenyben eddig ez a legmagasabb pontszám. Egy ponttal kevesebb jutott Oláh Gergőnek, aki a Győz a jó című számot énekelte, 41 ponttal lett harmadik a Kállay Saunders Band és a Who We Are. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Mushu előadásában az Uncle Tom című dal lett, így ez formáció is bejutott a döntőbe.

Hirdetés

Szombaton adták át az idén első alkalommal kiírt A Dal Felfedezettje díjat, amelyet Petruska András vehetett át. A dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock és a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak.

Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A koncertalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült.

2016 tavaszán jelenik meg Petruska következő nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játssza, a Trouble in My Mind pedig szerepel A Dal 2016 című tv-műsorban. 

valentin napi pár forrás:

Valentin napi dalok

Story Gála 2016. Lagzi Lajcsi végre elengedhette magát!

Story Gála legújabb fényképei 2016