in

Pokolgép Ankarában

Hirdetés

Ankarában pokolgép robbant, 28 halott

Huszonnyolcan meghaltak Törökország fővárosában, amikor egy autóba rejtett pokolgép robbant öt katonai busz mellett. A török vezérkar szerint terrortámadás történt, a kurdokra gyanakodnak. Erdogan eltökéltebb harcot hirdetett, Davotoglu kormányfő lemondta brüsszeli útját.

Török belbiztonsági források szerint a jelek arra utalnak, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezetet áll a terrortámadás mögött. Más biztonsági források a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban viszont úgy vélik, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet emberei voltak a tettesek.

Hirdetés

A török kormány kiadott egy utasítást, amely megtiltja a sérültek és a halottak bemutatását a robbantás helyszínéről. Az előző támadáskor már érvényben volt a szabály.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérültje a merényletnek.

 

http://www.metform.org/Images/ankara1.jpg

Ankara 1923 óta Törökország fővárosa, második legnagyobb városa Isztambul után, valamint az ország egyik legnagyobb egyetemi városa. Népessége 4 466 756 fő (2007),[3] tengerszint feletti magassága átlagosan 938 m.[2] A város egyben Ankara tartomány székhelye is. Itt székel a parlament és itt, a város Yenişehir negyedében vannak a fontosabb minisztériumok, nagykövetségek is. Ankarában nyugszik monumentális mauzóleumában, az Anıtkabirban Mustafa Kemal Atatürk, a köztársaság alapítója. Ankara egészen a köztársaság alapításáig jelentéktelen kisváros volt, azután kezdett rohamosan fejlődni, hogy Atatürk 1923-ban fővárossá tette, mivel a hegyek közt sokkal jobban védhető helyen fekszik, mint Isztambul. A Közép-anatóliai régió fontos gazdasági és kereskedelmi csomópontja.

Stadler  stadion egykoron

Akkor épült a stadion, amikor nem kellett volna!

Nem leszek suliban!