in

Az oktatás fekete szerdája

Hirdetés

Fekete szerda 2016 április 20-án az oktatásban

 

Miért sztrájkolnak a pedagógusok

Hirdetés

Összeállításunkban hallgasd meg a Klubrádió riportját, nézd meg a Hír tv felvételét, és a TV2 interjúját is, hogy világos legyen, mi vezetett a pedagógusok sztrájkjához!

Hallgasd meg a Klubrádió riportját Galló Istvánnéval, ahol az országos pedagógussztrájk követeléseiről, a civil szervezetekkel és más szakszervezettel folytatandó egyeztetésről, a szakszervezetek szerepéről is nyilatkozott a Klubrádió délelőtti műsorának  2016. április 6-án.

 

Sorra hívatják be a polgármesterek az iskola- és óvodaigazgatókat, hogy nyomatékosan lebeszéljék őket a szerdai sztrájkról, illetve arra kérjék őket: ne csatlakozzanak a munkabeszüntetéshez. Ezt állítják legalábbis név nélkül nyilatkozó pedagógusok. A szaktárca szerint ez alaptalan vád. Szerdán a szociális ágazat és a tanárok sztrájkolnak. Még gyűjtik az adatokat, hányan lesznek.

Több fővárosi kerületben is behívatták az óvodák vezetőjét a polgármesteri hivatalba, és ott próbálták őket lebeszélni arról, hogy az intézmény bármilyen módon csatlakozzon a szerdai tanár- és szociális dolgozói sztrájkhoz. Volt, ahol sikerrel jártak – állítják a lapunknak név nélkül beszélő óvodai dolgozók.
Tapasztalataik nem elszigetelt esetek. Az elmúlt napokban máshonnan is érkeztek hasonló hírek: a sonline.hu-nak egy Somogy megyei pedagógus azt írta, hogy a helyi polgármester összehívta a sztrájkra készülő tantestületet, és a tanároknak kifejtette: „a minisztériumból már felhívták, és figyelmeztették arra, hogy ha további pályázatokat szeretne benyújtani és persze nyerni szeretne a település, akkor valamit tegyen a helyi pedagógusokkal”. forrás: vs.hu

fekete szerda, ezt is olvasd el!Kattints ide!

Pedagógus sztrájk 2016 április 20-án.

Üres óvodák, üres tantermek – pedagógus sztrájk!

Mariuhánával kirándult a spanyol utas

Ideges utas a 3 kg marihuánával