in

Biacsi Ilona ezüstérmet szerzett a riói paralimpián női 1500 méteres síkfutásban!

Hirdetés

Biacsi Ilona ezüstérmet szerzett a riói paralimpián női 1500 méteres síkfutásban!

Biacsi Ilona és ikertestvére, Bernadett indult az 1500 méteres síkfutás döntőjében,  mindketten az első öt között haladtak egészen az utolsó körig. Ilona a harmadik helyről viszont megkezdte a hajrát, s a második helyen végzett 4:27.88-as idővel. Bernadett nem tudott kilőni, ő az ötödik helyen ért célba.

Az első a lengyel Barbara Niewiedzial lett, aki magabiztos futással, 4:24.37-es idővel, paralimpiai rekorddal ért célba.

Hirdetés

Biacsi Ilona – aki négy évvel ezelőtt, a londoni olimpián bronzérmet szerzett – a magyar csapat hetedik ezüstérmét szerezte, ezen kívül még nyolc bronzérem egészíti ki éremkollekciónkat.

„Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem – mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a testvéréről, Bernadettről Biacsi Ilona. – De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített keresztül, biztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.”

A rendkívül elkeseredett Biacsi Bernadett azt mondta: nem feküdt neki ez a stílus, hol gyorsabb, hol lassabb volt az iram, s a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani, amikor kellett volna. Mi nagyon örülünk ezeknek, csodálatos mindkét versenyző!

Kiszolgáltatott emberek

A szex a legjobb fiatalító!