in

Csonka András ezüstérmes a Paralimpián!

Hirdetés

Csonka András ezüstérmes a Paralimpián!

Csonka András asztaliteniszező
Csonka András ezüstérmes lett a Paralimpán!

Csonka András asztaliteniszező 27 éves sportoló, aki oxigénhiánnyal született, emiatt a jobb karját  korlátozottan tudja használni, a kínai címvédővel, Csao Suajjal játszott a döntőben. Sérülése miatt Csonka nem kézből, hanem ütőről szervál, és ugyanígy tett ellenfele is, akinek hiányzik a bal karja.

Az első szett hamar elment, majd a másodikban, a kínai 6-4-es vezetésénél időt kért Aranyosi Péter edző. Nem használtak azonban a jó tanácsok, a folytatásban is az ázsiai játékos irányított, így tíz perc elteltével már 2-0-ra vezetett.

Hirdetés

A harmadik játszma sem hozott fordulatot, Csao néhány perc elteltével öt meccslabdához jutott, és bár Csonka ezek közül négyet hárított, az ötödiket már nem, így sajnos 3-0 lett a találkozó végeredménye.

    “Egyáltalán nem vagyok csalódott, örülök az ezüstéremnek” ezt nyilatkozta a riportereknek.

Aranyosi Péter – az ép férfi válogatott szövetségi kapitánya – azt mondta Csonka Andrásról, azért is nagy dolog, amit elért, mert ő szinte a legsérültebb a kategóriájában, és háromszor annyit kell dolgoznia a sikerekért, mint a többieknek.
Csonka András szerdától csapatban is szerepel Zborai Gyulával, ott az a céljuk, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé.
A kecskeméti asztaliteniszező a riói magyar küldöttség nyolcadik érmét szerezte, négy bronz mellett ez a negyedik ezüst.
Eredmény:
férfi S8, döntő:
Csao Suaj (kínai)-Csonka András 3-0 (5, 6, 9)

– MTI –

Való világ szavazás – ki távozik?

Fekete péntek 2016