in

Brexit, Anglia, eredmény, nézd meg!

Hirdetés

Brexit eredmény, nézd meg!

Mi is ez a brexit dolog?

brexit GettyImages-541929904
brexit

A sajtó hibája is

A fő bulvárlap, a Sun, legnagyobb riválisa, a Daily Mail (ebben kampányolt a magyar kormány az EU-tagság mellett), a trashbulvárba hajló Express, Telegraph és a Times is kivette a részét a közvélemény félretájékoztatásából, olyan válogatott hülyeségekkel, mint hogy az EU miatt tilos görbe uborkát árulni, az EU korlátozná, hogy hány kávét lehet meginni egy nap, az EU-ban nem lehet tucatjával árulni a tojást, és a kisgyerekek nem fújhatnak lufikat.

Hirdetés

Egy februári felmérés szerint a britek nagy része a saját országuk sajtóját is túlságosan elfogultnak és jobboldalinak látja: 26 százalékuk nyilatkozott így, ami nagyobb arány, mint amit Németországban, Franciaországban, vagy Svédországban mértek.

Érdekes helyzet, hogy a legigényesebb uniós cikkeket is brit médiumok szállítják: a Financial Times, az Economist és a Reuters hitele megkérdőjelezhetetlen, viszont a választó tömegek nem őket olvassák.

A britek EU-szkepszise tehát nem újkeletű: az Eurobarometer már 2008-ban a legalacsonyabb bizalmat mérte Nagy-Britanniában az uniós intézmények felé: míg az EU lakosságának átlag 47 százaléka szavazott bizalmat az Európai Bizottságnak, az Egyesült Királyságban ez az arány 24 százalék volt, sokkal rosszabb, mint a második legalacsonyabb értéket mutató Lettországban, ahol 37 százalékot mértek.

Itt láthatod az aktuális eredményt a brexitről, kattints ide!

Dundee, Skócia április 29: A skót konzervatív vezető Ruth Davidson kap a kormány mögött egy tank Auchterhouse Country Sports, ahogy rávilágít arra, hogy az ország katonai és védelmi szolgálja legjobban a párt április 29-én, 2015 Dundee, Skócia.  Nagy-Britannia megy a közvélemény-kutatások az általános választásokat május 7-én (Fotó: Mark Runnacles / Getty Images) *** *** BESTPIX

Brexit vagy az EU? Népszavazás fogadás eredménye

brexit szavazás

Brexit szavazás percről percre