in

Dudás Miklós lebukott!!

Hirdetés

Dudás Miklós lebukott

Doppingvétséget követett el a kajakos Dudás Miklós, akinek a szervezetében tiltott hormonkészítmény nyomaira bukkantak. A sportoló versenyzői engedélyét és kerettagságát azonnali hatállyal felfüggesztették.

A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye:

Hirdetés

Dudás Miklós lebukott

 

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetését megdöbbentette és elszomorította az újabb doppingvétség a kajak-kenu sportban. A MOB nem csak szavakban elkötelezett a doppingmentes sport mellett. Leginkább a tisztán versenyző sportolók védelme, és az egyenlő esélyek biztosítása érdekében valljuk a zéró tolerancia elvét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szabályok ellen vétőknek, a csalóknak nincs helyük a magyar sportban.

Az elmúlt években, a doppingellenes küzdelemben a hangsúly, a megelőzés jegyében, a felvilágosításon, a sportolók edukációján volt. Ezzel párhuzamosan a MOB folyamatosan együtt működött a Magyar Antidopping Csoporttal és 2016-ban 1500 vizsgálat elvégzését rendelte meg a MACS-nál. Ennek az együtt működésnek is köszönhető, hogy a vétkes sportoló elbukott a teszten, néhány éve  ilyen doppingvétség még felderítetlen maradt volna. A technológia fejlődése és a sűrűbb vizsgálat tette lehetővé a doppingolás felderítését.

A riói olimpia rajtja előtt alig száz nappal fontos figyelmeztetés és egyben üzenet ez a doppingvétség minden sportolónak és sportszakembernek. A tisztességgel készülő sportolók, akik jelentős többségben vannak, láthatják, a rendszer működik, a sportszerűtlen, meg nem engedett eszközökre építő versenyzők megbuknak.

A Magyar Olimpiai Bizottság elfogadja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség javaslatát, hogy a MOB vonja meg Dudás Miklóstól az élsportolóknak járó Gerevich-ösztöndíjat, edzője, Pál Zoltán pedig kerüljön ki a MOB kiemelt edző programjából. Azt is természetesnek gondoljuk, hogy a történtek után a szövetség visszafizeti a MOB-nak a támogatást, amelyet az elmúlt évben közvetlenül a sprinter felkészülésére fordított. Ezen túlmenően elvárjuk az MKKSZ vezetésétől, hogy  hónapon belül, saját költségére, valamennyi válogatott kerettagját ellenőriztesse a MACS munkatársaival.”

számítógépeket loptak a parlamentből

Számítógépeket loptak a magyar Parlamentből!

Pedagógus sztrájk 2016 április 20-án.

Üres óvodák, üres tantermek – pedagógus sztrájk!