in

Egészségügyi dolgozók ingyenes utazásának feltételei

Hirdetés

Meddig ingyenes az utazás az egészségügyi dolgozóknak?

Íme a BKK tájékoztatója

Hirdetés

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK INGYENES UTAZÁSÁNAK FELTÉTELEI

Jelenleg is díjmentesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók?

Igen. A Magyar Kormány 2020. november 10-én megjelent rendeletével összhangban november 11-étől a helyi és a helyközi járatokon, így a BKK járatain is díjmentesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók, illetve a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók. A díjmentes utazás a rendelet visszavonásáig vehető igénybe.

Mit kell felmutatnom az ellenőrnek, ha díjmentes utazásra vagyok jogosult?

A személyi igazolvány vagy a hallgatói jogviszonyt tanúsító igazolvány mellett be kell mutatni az ingyenes utazásra feljogosító, munkáltató által kiállított igazolást is. A téged is foglalkoztató egészségügyi intézménytől egy olyan igazolást kell kérned, illetve kapnod, amilyet az itt elérhető kormányrendelet utolsó oldalán is megtalálsz. A díjmentes utazásra jogosult hallgatók az említett igazolás helyett felmutathatják a fővárosi és a megyei kormányhivatalok által küldött kirendelő határozatot is.

A BKK a díjmentes utazási lehetőség igénybevételéhez átmenetileg, 2020. november 17-ig az említett igazolás helyett elfogadta az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolványt, ideértve a szakmai kamarai tagsági kártyákat is.

Kérjük, hogy ha a BKK járatain utazol, mindig tartsd magadnál a felsorolt dokumentumokat, melyek az ingyenes utazás feltételei.

Mi alapján döntitek el, ki számít egészségügyi dolgozónak? 

Ezt nem mi döntjük el, hanem az erre vonatkozó, egészségügyről szóló törvény. Ha nem vagy biztos benne, ellenőrizd itt, a törvény harmadik paragrafusát kell nézned.

Egészségügyi dolgozó vagyok és már megvettem a bérletet. Visszaváltjátok?

Igen, ha a fent leírtak szerint díjmentes utazásra vagy jogosult, és jelenleg érvényes bérlettel rendelkezel. Kérjük, fáradj be bármelyik ügyfélközpontunkba, ahol kollégáink segítenek egy erre vonatkozó kérelem kitöltésében és elkérik az érvényes bérletedet is. Ne felejtsd el magaddal hozni a már említett munkáltatói igazolást, mert erre is szükséged lesz.

Lidl akciós újság 2021 július 29-től augusztus 4-ig!

Penny akciós újság

Penny akciós újság 2021 július 29-től augusztus 4-ig