in

Friss hír a pedagógus sztrájkról!

Hirdetés

Pedagógus sztrájk márpedig lesz!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, ezért mindenképpen megtartják a szerdára tervezett sztrájkot – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

Galló Istvánné, A Pedagógus Szakszervezet elnöke a hétfői egyeztetés után az M1-nek számolt be a következőkről: a sztrájkbizottság négypontos követelései közül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításával kapcsolatban történt előrelépés, viszont a kötelező óraszámok tekintetében és a bérpótlékokról nem tudtak megegyezni.

Hirdetés

A 2016 április 20-i egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette ki, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet.  Galló Istvánné, a PSZ elnöke múlt csütörtökön bejelentette:

a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy az egész napos országos pedagógussztrájk mellett április 20-án délben öt percre országszerte „álljon le az élet”.

 

püspök fenyegeti a tanárokat a sztrájk miatt

Püspök fenyegeti a tanárokat

Kulka János

Legújabb hír Kulka Jánosról!