in

Püspök fenyegeti a tanárokat

Hirdetés

Püspök fenyegeti a tanárokat Pécsett?

„Püspök úr részt vett az április 15-i értekezleten, és egyebek mellett arról is beszélt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr kérése, állásfoglalása egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetési, sztrájkkezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával” – olvasható a felhívásban, amelyet egy pécsi iskola tanári szobájában függesztettek ki.

Tájékoztatás

Hirdetés

„A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények, amint korábban sem vettek részt, úgy a jövőben sem vesznek részt demonstrációkon”. Ez olvasható a pécsi egyházmegye honlapján!

A helyi szakszervezet szerint fenyegetik a tanárokat, ezért azt mondják: ha kell, a Vatikánig mennek, hogy visszavonják az intézkedést. Szerdán a sztrájkoló tanárok bent lesznek az iskolában, csak éppen nem tanítanak majd – emlékeztettek a hétfői RTL Híradóban.

püspök fenyegeti a tanárokat a sztrájk miatt

A Pécsi egyházmegye a római katolikus egyház egyik magyarországi egyházmegyéje, amit Szent István király alapított 1009-ben. Az egyházmegye püspöki székhelye Pécs /Wikipédia

drónnal ütközhetett egy a Heathrow-ra leszálló gép

Új hír a drónnal ütköző repülőgépről!

Friss hír a pedagógus sztrájkról!