in

Menekültek – mobiltelefonnal

Hirdetés

, – mobiltelefonnal

Többször nagy hírként közlik, hogy az egész Európán átvándorló migránsok, menekültek, szerencsétlen sorsú emberek, vagy mobiltelefonnal rendelkeznek. Mobiltelefonokkal tartják a kapcsolatot egymással, térképeket töltenek le és azokkal tájékozódnak. A hírek, amelyek ezt feldobják, valahogy azt a látszatot keltik, hogy akik komoly okostelefonokkal rendelkeznek és azokat használják is, nem is igazi menekültek! Hanem olyan bevándorlók, akik gazdagok, jómóduak, és jobb élet reményében törnek át illegálisan országhatárokat!

Furcsának, populárisnak tartom ezt a véleményt, hiszen nálunk is rengeteg szegény ember van, akiknek tényleg semmijük sincs. Viszont kilátástalanul élnek, kifizetetlen hiteleik vannak, kikapcsolták őket a vízhálózatból, vagy az áramot is nélkülözik. De nem nagyon van olyan család, amelyiknek nincs mobiltelefonja! Ha egy felmérést készítenének erről, talán készítettek is már ilyeneket! Az is kiderülne, hogy ezek közül milyen nagy arányú a legmodernebb okostelefon!

Hirdetés

Egészen biztos vagyok abban, hogy aki ma bárhol bármilyen célból útnak indul a világon, ritkán teszi egy komolyabb okostelefon nélkül!

Vajon az ilyen populáris hírek kiagyalói, akik a nálunk jóval rosszabb sorban élő,

többnyire kilátástalan sorsú embereket negatív színben tüntetik fel

a modern mobiltelefonjaik miatt, mit gondol?

Hogy ezek az emberek a középkorból, vagy még régebbi korokból érkeznek?

Nem olyan országokból, ahol esetleg minimum olyan gazdasági fejlettség van, mint nálunk, Magyarországon? Utána nézett- e az ilyen hír kitalálója, hogy hol van Afganisztán, milyen épületek állnak ott, milyen autókkal közlekednek? Hogyan néz ki Szíria békében, vajon tudja-e ? És sorban azoknak a menekülő, vagy bármilyen szándékkal illegálisan ide kényszerülő emberek országaiban minimum olyan technikai fejlettség van, mint nálunk!

A lényeg, hogy azért van mobiltelefonjuk a menekülteknek, migránsoknak, gazdasági bevándorlóknak, mert ez már húsz éve egy általános dolog a világon.

 

 

A hét üzlete! Nehogy lemaradj!

Szallasoutlet.hu