in

Migráns áradat Nickeldorfnál

Hirdetés

Migráns, menekült, gazdasági bevándorló, több ezren lepték el a budapesti Keleti pályaudvart, már hetek  óta. A helyzet úgy tűnik, a hatóságok által nem kezelhető megnyugtatóan. A pályaudvart már lezárták, majd megnyitották. A nyugati országokba induló járatokat megszüntették. A több ezer illegális bevándorló többször hangosan tüntetett, eredménytelenül. Patthelyzet alakult ki. Végül szeptember 4-én pénteken migránsok egy csoportja kitört a rendőrök által őrzött Keleti pályaudvar területéről, hogy maguk oldják meg problémájukat. Azt a célt tűzték ki maguknak, hogy gyalog indulnak el Németországba. Az első hírek szerint több százan indultak el, de később kiderült, hogy megközelítőleg 1200 ember vett saját kezébe sorsát. A rendőrség biztosította útjukat, időnként még az M1-es autópályát is lezárták a balesetek elkerülése érdekében. Közben egy háromszáz fős menekült a vasúti síneken indult Bécs felé. Magyarország közlekedésének nyugati irányú megbénulása fenyegetett. Közben autók érkeztek a menetelők közelébe és civil osztrákok, magyarok ásványvizes üvegeket, szendvicseket osztogattak a menekülteknek.

A helyzet tarthatatlanná vált, végül a kormány összehívta az operatív törzset, hogy rendkívüli döntést hozzanak az események kezelésében. Este kilenc órakor Lázár János kancellária miniszter bejelentette, hogy az úton lévő menekülteket, valamint a Keleti Pályaudvaron tartózkodó bevándorlókat buszokkal Hegyeshalomra szállítják. Sem az osztrák, sem a német diplomácia nem reagált érdemben a megkeresésükre, a helyzet további megoldását a két állam későbbi döntésére bízták. Félő volt, hogy a migránsok nem hisznek majd annak, hogy az érkező buszok valóban Hegyeshalomra mennek és nem egy ismeretlen gyűjtőtáborba. Mint a Hír tv tudósítója elmondta, az egyik buszra felszálló menekültek megfenyegették a sofőrt, hogy megölik, ha nem az ígért Hegyeshalomra viszi.

Hirdetés

Ez az egész egy népvándorlás, amelynek valószínűleg csak a kezdetén vagyunk. Ennyi ember folyamatos érkezése nem kezelhető, az elhelyezésük és valamifajta foglalkoztatásuk a közeljövőben igencsak magas szintű szervezést igényel. A probléma ezzel sem oldódik meg, mert a menekültek utánpótlása folyamatos. Valamikor azt tanultuk a történelemben, hogy egy háborút mindig az a fél nyer meg, akinek az utánpótlása tovább megoldott. Azt hiszem, itt túl kell lépni a napi politikán, a helyzetet csak a pillanatnyi politikai érdekeinknek megfelelő kezelésén. Itt olyan totális probléma megoldása vár az egész európai kontinensre, ami túl tesz az utóbbi évtizedek zűrös helyzeteinek mindegyikén.

szallasoutlet.hu aktuális kínálata

Menekültekkel teli vonat indul Németországba