in

Menekültekkel teli vonat indul Németországba

Hirdetés

Menekültek – megmenekültek?

Úgy tűnik, hogy lépett az osztrák kormány és a Hegyeshalomba érkezett magyar buszokból kiszálló több ezer menekültet fogadja a nickeldorfi osztrák határállomás.

Hirdetés

Különvonatokkal szállítják Salzburgba a Magyarországról Ausztriába érkezett első menekülteket – közölte az ÖBB osztrák állami vasúttársaság szóvivője. A már előkészített második szerelvény pedig a bécsi Westbahnhofra viszi majd a migránsokat.

Az osztrák vasúttársaság a további fejleményektől függően indít újabb vonatokat is. Egyes hírek szerint több mint 2 ezer menekült lépte át a magyar-osztrák határt. Nickelsdorfban a rendőrség az önkéntesekkel együtt étellel és itallal látja el a őket, szükség esetén orvosi ellátásban is részesülnek.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Hegyeshalomra szállított illegális bevándorlók legnagyobb része nincs regisztrálva Magyarországon, teljesen illegálisan tartózkodtak itt. Hogy a továbbiakban hogyan rendezik ezt a kérdést az osztrákok, nem tudni. A jogszabályok értelmében ezeket az embereket vissza kell toloncolni Magyarországra.

Úgy tűnik, az európai államok nem tudják kezelni a folyamatosan bevándorló menekültek helyzetét. Nem ez lesz az első patthelyzet ilyen furcsa megoldása. Súlyos kérdéseket vet fel ez az ügy, és megnyugtató válaszokkal, megoldásokkal senki nem tud előrukkolni.

Migráns áradat Nickeldorfnál

Depo.hu