in

Nyit a Magyar Zene Háza infók itt!

Hirdetés

Nyit a Magyar Zene Háza infók itt!

Nyit a Magyar Zene Háza vasárnap azaz 2022. január 23-án Már a nyitónapon is ingyenes koncertekkel, interaktív kiállítással, és természetesen a világhírű japán építész által tervezett épületet is be lehet járni a Városligetben.

Tíz éves tartalmi és műszaki tervezés, majd építkezés után nyílik meg a Liget Budapest projekt keretében felépült Magyar Zene Háza 

Hirdetés

A Magyar Zene Háza megközelítése:

AUTÓVAL

Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A Múzeum Mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával megközelíthető a Magyar Zene Háza, útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. 

Online jegyvásárlás esetén a látogatók az adott napon 2 óra ingyenes parkolást kaphatnak. A kedvezmény igénybevételéhez a parkolójegyet kihajtás előtt érvényesíteni kell a Magyar Zene Háza információs pultjánál. Az esti koncertre érkezők a program megkezdése előtt, este 8 óráig érvényesíthetik parkolójegyüket.

A három szintes garázs az év minden napján, 0-24 órában nyitva tart. A Múzeum Mélygarázsról bővebb informáiciót itt olvashat. 

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

Troli A 70-es troliról az Olof Palme sétány megállónál érdemes leszállni, ahonnan néhány perc séta után megérkezünk a Magyar Zene Házába. Útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. A 74-es troli Ajtósi Dürer sor megállójától, illetve a 75-ös troli Zichy Géza utcai megállójától is könnyedén megközelíthető a Magyar Zene Háza. A Városligetben Magyar Zene Háza jelzőtáblák segítik a tájékozódást.

Kisföldalatti Az M1 (kisföldalatti) Széchenyi fürdő megállójától egy kellemes, 15 perces sétatávolságra található a Magyar Zene Háza. A Városligetben jelzőtáblák segítik a tájékozódást.

BICIKLIVEL 

A Városligetben kijelölt biciklisávok jelzik a kerékpáros haladási irányt. A Magyar Zene Háza előtt kialakított biciklitárolókat használhatják a kerékpárral érkező látogatók.  

 

Akadálymentes kialakítás 

A Magyar Zene Háza épülete akadálymentesen lett kialakítva, mozgásukban korlátozott személyek is használhatják. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik. Szükség esetén a Magyar Zene Háza kollégái állnak rendelkezésre az információs pultnál.

Már csak a japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett épület kedvéért is érdemes ellátogatni az intézménybe, hiszen most már körbe lehet járni a pincétől a padlásig, vagyis a föld alatti térben található kiállítástól a földszinti koncerttermeken át a könyvtárat és klubhelyiséget rejtő emeletig. Közben megcsodálhatjuk többek között azokat a fénykutakat, amelyeken keresztül a világosság eljut az alsóbb szintekre.

Nyitvatartás: INFORMÁCIÓS PULT

Minden nap
10-18 óráig

 

Nyit a Magyar Zene Háza infók itt!

Lidl akciós újság 2022. január 27-től 02.02-ig

Hány éves Kulcsár Edina?