in

Pedagógus sztrájk április 15-én

Hirdetés

Pedagógus sztrájk április 15-én

Április 15-én két órás, április 20-án egész napos sztrájk lehet az oktatásban!

Várhatóan április 15-én kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, április 20-án pedig egész napos országos pedagógussztrájk is lesz – erről az egyes akciókban részt vevő szervezetek beszéltek szerdai sajtótájékoztatójukon. Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, a Civil Közoktatási Platform (CKP) egyik szóvivője a megbeszélések “pillanatnyi állásáról” számolt be a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) székházában tartott egyeztetés szünetében.

Hirdetés

A pedagógusok sztrájkbizottságának tagjai – a PSZ, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet – szerda délután kezdtek egyeztetést a többi szervezettel, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Tanítanék mozgalom, valamint a CKP képviselőivel. Miklósi azt mondta, a megbeszélés résztvevői egyetértenek abban, hogy együtt akarnak működni, “együtt kívánnak lépni a közoktatás érdekében”.

Mendrey László, a PDSZ elnöke azt is mondta, azért fogtak össze, hogy sokkal többen csatlakozzanak, mint a korábbi akciónál. Miklósi László arra a kérdésre, mit jelent a közös fellépés, azt felelte, hogy valamennyi szervezet “együtt kíván lépni”, ami azt jelenti, hogy akárki indította is az egyes akciókat, a szervezetek mögötte állnak.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke kedden jelentette be, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága megkezdi április 20-ra az országos sztrájk előkészítését. Indoklása szerint hétfőn nem sikerült megállapodni a kormánnyal folytatott hétórás tárgyaláson a vitatott kérdésekben, ezért megkezdik az előkészületeket a munkabeszüntetésre.

forrás 24.hu

olvas el ezt is: KATTINTS IDE A FEKETE NAPHOZ

pedagógus sztrájk

fekete péntek dunakeszin

Fekete péntek Dunakeszin április 15-én

oktatasi intezmenyek

Kiürítették a gödi Jávorka utcai iskolát!