in ,

Váratlanul halt meg Körösi Zoltán

Hirdetés

Váratlanul elhunyt Körösi Zoltán

Körösi Zoltán

53 éves korában váratlanul szívinfarktusban meghalt Kőrösi Zoltán író, forgatókönyvíró, szerkesztő, dramaturg. Évtizedekig dolgozott a Magyar Rádiónál, volt a Litera főszerkesztője, és tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Legutóbbi regénye, a Szívlekvár 2014-ben jelent meg.

Hirdetés

Kőrösi Zoltán 1962-ben született Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar-történelem szakon diplomázott 1987-ben. 1990-től 2007-ig a Magyar Rádióban dolgozott. Szerkesztette a Kritika című lapot, a JAK-füzeteket. Részt vett a Linda c. tévéfilmsorozat második szériájának és a Kis utazás című filmnek a megírásában.

Első kötete, a Felrombolás 1992-ben jelent meg, azóta több mint tucat művét olvashatjuk. 2008 februárjától az egri Gárdonyi Géza Színházban dolgozik dramaturgként, a Litera internetes kulturális folyóirat főszerkesztője, a Színház és Filmművészeti Egyetem óraadó tanára. 2010-től annak megszűnéséig a Magyar Mozgókép Közalapítvány elnöke. Nős, felesége Kőrösi Orsolya, egy gyermekük van, Péter.

Volt a Szépírók Társaságának alelnöke, 2010-től 2012 decemberéig a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumának elnökeként dolgozott. Több film- és tévéfilm forgatókönyve fűződik a nevéhez, A kis utazás című film a 2000. évi Magyar Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat. Írásai idegen nyelveken is megjelentek, olasz, héber, orosz, angol, német, francia és koreai fordításokban. (MTI)

a rendőrség fontos híre, veszélyes új kábítószer

A rendőrség fontos hírt adott ki! Mindenki figyeljen erre!

wellness hétvége

Wellness akciók februárra