in

Lefagyott a szerver, felforrtak az idegek!

Hirdetés

A szerver nem bírta a terhelést!

http://technet.hir24.hu/Hirek/2014/11/21/

Hirdetés

Ahogy reggel már megírtuk, az Amerikában divatos Black Friday mintájára a kinti dátum előtt egy héttel, már ma elindította év végi akcióját az egyik legnagyobb hazai műszaki webáruház, az Extreme Digital. Ugyan sejtették, hogy nagy lesz az érdeklődés az esetenként akár 70 százalékos engedményekre, de a látogató-özön még az előzetes várakozásokat is felülmúlta.

A nulla órakor kezdődő akciók hírére már a reggeli órákban annyi látogató érkezett az egynapos akciós aloldalra, hogy az azt kiszolgáló rendszer nem bírta a terhelést. A vásárolni szándékozókat egy ideig hibajelzés vagy üres oldal fogadta. Délelőttől már egy rövid üzenet kér türelmet a belépni szándékozóktól, és csak gyakori frissítgetés után, sok-sok türelemmel lehet bejutni az oldalra. Ha az alábbi képet látja, még van remény.

Az érdeklődők azonnal panaszkodni kezdtek, többek között az Extreme Digital Facebook-oldalán, de persze azonnal megjelentek az önjelölt konteógyártók is, akik szerint az akció csak üres duma, igazából direkt tették elérhetetlenné az oldalt, hogy a vásárlásra felgerjesztett népek majd később, normál áron juthassanak a termékekhez. Csodálatos a kommentelők leleményessége…

Természetesen ilyesmiről szó sincs, egyszerűen annyi történt, hogy ugyan számítottak a nagy érdeklődésre, de ekkorára nem: Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője szerint a szervereket a szokásos terhelés ötszörösére készítették fel, ehelyett már a reggeli órákban is harmincszoros látogatói nyomást tapasztaltak. Reggel 8-ig máris félmilliós látogatottságot számoltak, és már ennyi idő alatt az egész napra tervezettet is meghaladta a forgalom. A vásárolni szándékozóknak csak annyit üzenünk: a szerkesztőségből folyamatosan próbálkozunk, és némi türelemmel sikerrel lehet járni, mi többször bejutottunk már az akciós oldalra, szóval nincs itt semmi trükk, csak épp sok jó ember nem mindig fér el kis helyen.

A cikket innen vettük át!

fekete péntek

800 millió forint két óra alatt!

Tiszta Amerika Székelyudvarhelyen!