in

Tiszta Amerika Székelyudvarhelyen!

Hirdetés

Tiszta Amerika! Fekete Péntek, 2013-ban Székelyudvarhelyen!

Hirdetés

Hatalmas érdeklődésre számítanak a boltok a holnap zajló akciós bevásárlási napon, vagyis a fekete pénteken. Romániában idén másodszor „ünneplik meg” az Amerikai Egyesült Államokban már hagyományosnak számító napot, amikor akár 80-90 százalékos árengedménnyel is beszerezhetnek különböző termékeket, elsősorban elektronikai felszereléseket.

A fekete péntek a hálaadás napját követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, amely a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, a kifejezést 1966 óta használják.
Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökje, a fekete péntek november 23. és 29. közé esik. Az elnevezés egy magyarázat szerint Philadelphiából ered, és arra utal, hogy ezen a napon az utcák és az üzletek feketéllenek a tömegtől. Romániában tavaly óta szervezik meg az akciós napot, amelyen a kiskereskedelmi egységek legalább féláron, de többször ennél nagyobb árengedménnyel is kínálják termékeiket: laptopokat, háztartási gépeket, telefonokat, táblagépeket és más elektronikai felszereléseket. Tavaly a fekete pénteken több amerikai városban is verekedések törtek ki, lövések dördültek, és a könnygáz is előkerült, mivel a jelentős árengedmények miatt vásárlók milliói rohamozták meg az üzleteket.
Idén a vásárlók többek között az elektronikai cikkeket árusító Emag.ro, Evomag.ro és Koyos.ro, az órákat kínáló Watchshop.ro oldalakon, az Elefant.ro on-line könyváruházban, valamint a PCGarage számítógépes oldalakon szerezhetnek be kedvezményes termékeket, de a projekthez a Flanco, a Domo, az Altex és az F64 áruházak is csatlakoztak. A romániai akcióba így idén is nagyrészt internetes áruházak kapcsolódnak be, amelyeknek tavalyi eladásaik a fekete pénteken néhány óra alatt több millió eurós értéket értek el, és több tízezer termék talált gazdára.
Az illetékes arra számít, hogy holnap a vásárlók teljesen kiürítik a készletet, elmondása szerint olvasd tovább a cikket, kattints ide

Lefagyott a szerver, felforrtak az idegek!

Fekete Péntek Angliában