in

Fekete Péntek Angliában

Hirdetés

Fekete Péntek Angliában 2014.

Fekete Péntekről olvastam a Figyelő online-ban. A cikkből idézek lentebb. Azért elképesztő, hogy „minden új Amerikából jön”! Lassan lassan minden amerikai ünnep átszivárog az öreg kontinensre. Úgy tűnik, Európa tényleg öregszik, nincs új ötlete, inkább átveszi a másik kontinens hagyományait. Emlékszem, a Hallowen day-re. Nekünk nagyon szokatlan volt egyáltalán olvasni róla a kilencvenes években. Aztán ma meg már a cserkeszőlői gyógyvízfürdőben is óriási töklámpás kiállítással ünneplik a hallovent. A Valentin napot meg már meg sem említem!

A teljes cikk a http://figyelo.hu/cikkek/412622-black-friday-europaban linken található .

Hirdetés

„Az angol játékipar is magáévá tette az amerikai hagyományt – összegzi az elmúlt péntek eseményeit a Toynews Online. Számtalan kiskereskedő és vállalat indított saját Black Friday és Cyber Monday ajánlatokat erre a hétvégére. Egyebek között a Hornby, a Toys R Us, az Argos, a Smyths és a Harrods játékkereskedések is csatlakoztak az amerikai hagyományhoz és leárazták termékeiket a hálaadást követő hétvégén.

A kiskereskedések mellett az online webáruházak látogatási aránya is megugrott. Az Argos, a Tesco Direct és a GAME honlapjai az elsöprő vásárlási láz fokozott forgalma miatt összeomlottak.

A VISA jóslata szerint pénteken percenként 360 000 fontot fognak költeni a vásárlók, míg hétfőn várhatóan további 281 millió fontnyi értékben cserélnek gazdát a különféle áruk.”

Tiszta Amerika Székelyudvarhelyen!

Nem hódít vidéken a Fekete Pénteki Akció?