in

Brexit lesz valóban? Mi az eredmény?

Hirdetés

Brexit lesz valóban? Mi az eredmény?

Itt a legújabb hír háromnegyed hatkor!

A hajnali fél hatkor közzétett eredmény:

Kevesebb mint 100 körzet eredményei vannak hátra, továbbra is 48,5%-51,5% az eredmény a Brexit javára. A legnagyobb londoni körzetek még nem jelentettek, például Croydon, de egyre kisebb az esély, hogy megfordítják.

Az európai uniós tagságról tartott brit népszavazáson a választásra jogosultak 72,1 százaléka adta le szavazatát – derült ki a 382 választókörzet által péntek hajnalban közölt adatokból. Korábban szakértők úgy vélték, a magas részvétel a bennmaradást támogatóknak kedvez, ugyanakkor tegnap este még 80 százalék feletti arányt valószínűsítettek, az alacsonyabb részvétel pedig szintén a Brexitnek kedvez.

Hirdetés

A nagy körzetek közül elsősorban a londoniakban bízhatnak az EU-pártiak, azok elég nagyok és London szinte az egyetlen hely, ahol a vártnál jobb eredmény született számukra. Most éppen Bristolból is jött ajándék egy szép nagy győzelemmel, de még így is vezet az OUT, 51,3-48,7-

  • Előzetesen is szoros eredményre lehetett számítani a brit EU-népszavazáson, de a jelek szerint még erre is sikerült rátenni egy lapáttal.
  • Viszonylag alacsony (25-30%-os) feldolgozottság mellett fej-fej mellett áll a maradás és a kilépés.
  • Anglia, Wales kilépne, Skócia maradna
  • Az EU vezetői már csütörtökön reformok szükségességéről beszéltek.
  • A font zuhan a vártnál is szorosabb eredmények hírére, közben a dollár szárnyal. forrás: portfólió.hu
brexit szavazás

Brexit szavazás percről percre

Győzött a brexit! Anglia kilép az Únióból?