in ,

Döglött ló a pedagógus tüntetésen a parlament előtt!

Hirdetés

Döglött ló a pedagógus tüntetésen!

döglött ló a pedagógus tüntetésen

A pedagógusok sztrájkbizottsága országos tüntetést szervezett 2016 február 13-ára, központja a budapesti Kossuth tér volt.  11 óra után az egész teret betöltötték a végső elkeseredettségükben utcára vonuló tanárok és diákjaik. Ezt a tüntetést, egyfajta tanárlázadást a Herman Ottó Gimnázium nyílt levele indította útjára, amit először a Teleki Blanka Gimnázium tanárai is aláírtak, majd követte őket nem sokkal később több száz magyar általános és középiskola tanárai.

Hirdetés

A szakadó eső sem tántorította el azt a több ezer tanárt és szimpatizánst, akik szombat délelőtt megjelentek a pedagógustüntetésen. Többen is elmondták a problémájukat az oktatási rendszerrel kapcsolatban, de csak név nélkül. Sokan rettegnek a szankcióktól.

Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla, idézte Orbán Viktor egyik dakota mondását Gallóné, majd így folytatta beszédét: miniszterelnök úr, a közoktatás állatorvosi lova megdöglött,  ideje lenne lovat cserélni.”

A szombati MTI agendát böngészve először csak az tűnt fel, hogy miközben a Magyar Távirati Iroda olyan roppant fontos eseményeket tart számon a hétvégére, mint egy polgárőr egyesületi küldöttközgyűlés vagy egy irgalmassági lelki nap, a budapesti, szombaton 11-kor kezdődő nagy pedagógustüntetés valahogy, valamiért nem ütötte meg az MTI ingerküszöbét.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a kormány háromévnyi tevékenysége miatt tönkrement a magyar oktatás, ezért nem engednek azon követelésükből, hogy a jelenlegi rendszert át kell alakítani. A Kossuth téren tartott pedagógustüntetésen a PDSZ elnöke sztrájkot is kilátásba helyezett.

 

story gála 2016 díjátadó /forrás: 24.hu

Story Gála 2016 nyertesei

Valentin napra http://img5.lapunk.hu/tarhely/kossuthsuli/kepeslap/116916.gif

Valentin nap legszebb dala