in

Fekete péntek: a tények

Hirdetés

Fekete péntek, a tények:

Tavaly az USA-ban 226 millió amerikai vásárolt a fekete pénteken, átlagosan 399 dollárt hagytak az üzletekben 52,5 milliárd dollár értékben. Ez a nap az ünnepi bevásárlási időszak kezdete – közel ötven éve a hálaadást követő első pénteken.

Tavaly már a romániai bevásárlóközpontokban is megjelentek a fekete pénteki akciók, szinte minden üzlet árkedvezményeket kínált vásárolóinak. Az a hír jára, hogy  csak a kolozsvári Iulius Mallban 3,5 millió eurós bevételt generált az esemény.

Hirdetés

A MarketWatch szerint már Black Friday okostelefon alkalmazás is készült, hogy megkönnyítse a vásárlóknak az árak összehasonlítását a különböző üzletekben. A szoftver segítségével ahelyett, hogy az üzletek közt rohangálnának a vásárlók, otthonról is el tudják dönteni, hogy melyik áruházban éri meg „átvergődni” a tömegen.

A kereskedők extra akciókkal, nem egy esetben haszonmentesen kínálják a portékáikat, hogy minél nagyobb tömeget csalogassanak az üzletükbe. Magyarországon egyelőre csak pár internetes üzletnél lehet találkozni a fekete péntekkel, de a nálunk is meghonosodó ünnepek mögött rejlő kereskedelmi szemlélet miatt minden bizonnyal ez lesz a következő, amit átveszünk az amerikaiaktól. A két legnagyobb webáruház az Extreme Digital és az EMAG volt, akik jelentős mennyiségben adtak el leárazott árukat a fekete péntek jegyében.

Az eMAG mintegy 312 millió forintnyi összeget költött az informatikai infrastruktúrára, illetve körülbelül 125 millió forintot szoftverfejlesztésre, emellett raktárkapacitását is bővítette.

„Csapatunk legfontosabb célja, hogy ügyfeleinket elégedetté és boldoggá tegyük. A kommunikációnak, a megrendelés folyamatának, valamint a szállításnak is tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy a vásárlók elégedettek legyenek. Valaki megkérdezte tőlem, hogy mégis mit nyerünk az eseménnyel, és pont ugyanezt mondtam: elégedett ügyfeleket” – mondta Iulian Stanciu, az eMAG vezérigazgatója.

Fekete péntek: a tények
Fekete péntek: a tények Amerikában, hogy rengeteg üzletnek ez a nap hozza meg az évi nyereséget!

Nem hódít vidéken a Fekete Pénteki Akció?

Fekete Péntek Infó a leg