in

Nagy-Britannia és a brexit

Hirdetés

Nagy-Britannia és a brexit

Óriási, mondhatni történelmi döntés előtt áll Nagy-Britannia. Június 23-án csütörtökön reggel kezdődik  a népszavazás a britek EU-tagságáról. A Brexit, pontosabban a British Exit, azaz a britek kilépése az Európai Unióból mindenkit foglalkoztat, legyen az politikus, gazdasági szakértő vagy közszereplő. Színészek, zenészek, tudósok nyíltan vállalják véleményüket, álljanak bármelyik oldalon. És persze a vélemények megoszlanak minden oldalon!

Az igazság az, hogy Nagy-Britannia és az Európai Únió a kezdetektől a „se veled, se nélküled” kategóriába tartozott. Sokan a kezdetektől nem akarták a társulást, sokan pedig csak ebben hitték a jövőt és a fejlődést!

Hirdetés

Brexit: Are you in or out? Does the UK really want to be governed by people that are unelected?

Nagy-Britannia és a brexit
Nagy-Britannia és a brexit

Portfólió.hu: Ma reggel is folytatódott az emelkedés az európai tőzsdéken, a tegnapinál kisebb lendülettel, a jókedv továbbra is a Brexit-félelmek enyhülésével magyarázható.

Napokon belül sor kerül az idei év egyik legfontosabb eseményére, a britek csütörtökön arról szavaznak, hogy az EU tagjai kívánnak-e maradni. A piacokon az utóbbi napokban érezhetően nőtt az idegesség, az egyes eszközosztályoknál szinte kivétel nélkül megugrottak a befektetők által figyelt volatilitás indexek.

A hétvégén megjelent új közvélemény-kutatási adatok újabb fordulatot hoztak az eddig sem kis izgalmakkal járó brit népszavazás várható eredményét illetően. Míg a múlt hét alapvetően a fordulatról, az uniós kilépést támogatók többségbe kerüléséről szólt, addig a hétvégén újra több felmérés a maradás pártiak szűk többségét jelezte.

Nagy-Brittannia-es-a-brexit
Nagy-Britannia és a Brexit.

Soros György is jósolt! Kattints ide a hírért!

Brexit – csütörtököt mond?

Brexit és Amerika